La descoberta

La notícia té una rellevància tal que no mereix la indiferència amb què l’han rebuda els grans mitjans de comunicació: el coronavirus que provoca la COVID-19 té moltes dificultats per estendre’s quan regna el silenci. En altres paraules: el soroll, la fressa, el xivarri, la cridòria permeten que el virus s’escampi sense cap mena de control.

Aquesta és la conclusió a què han arribat diversos estudis independents que ha impulsat L’Acció Paral·lela —tot s’ha de dir, sense gaire suport de les diferents administracions. En aquests estudis queda a bastament demostrat que el virus utilitza el soroll per decidir cap on ha de desplaçar-se per trobar nous individus sobre els quals poder reproduir-se amb facilitat. En els diversos experiments i assajos que s’han dut a terme, els resultats han estat concloents: el 99,7% de les persones que s’han mantingut quietes i en silenci davant d’un individu que tenia la malaltia i que estossegava i estornudava contínuament, fins i tot sense mascareta, han donat negatiu en els testos per detectar la malaltia. En canvi, aquells qui cridaven, feien escarafalls i deixaven clara la seva presència davant de l’individu malalt han donat positiu en el 100% dels testos.

Els mateixos estudis han demostrat encara que el virus, en el cas que es produeixi alguna fressa, és sensible a la qualitat d’aquesta. Així, si bé reacciona amb celeritat davant de qualsevol cop, davant de sons estridents o en el cas de qualsevol so electrònic (com ara la música electrònica, el tecleig de dispositius mòbils, etc.) —i, per tant, aprofita aquests indicis per localitzar els individus que colonitzarà—, no és capaç, en canvi, de relacionar el frec del paper amb la presència d’un ésser viu, amb la qual cosa es manté quiet i no s’acosta a la persona que, per exemple, està asseguda en actitud passiva, fent l’únic gest de passar les pàgines d’un llibre.

Conscients que la informació sobre aquesta descoberta crucial no la trobareu en els grans portals informatius, la pengem aquí perquè hi pugueu accedir. El virus l’aturarem entre tots, no pas junts, sinó vetllant pel silenci.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.